Grow your Space

Planten zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit in je woon- of werkomgeving. Bij Nasa hebben ze hier onderzoek naar gedaan, de NASA Clean Air Study.Het bleek dat een aantal soorten effectiever de lucht te zuiveren dan andere. Wat ook belangrijk is, is dat de plant veel bladeren heeft en ruim in de verse grond staat. Een soort die op deze lijst voorkomt is de Vrouwentong, deze plant die sinds een aantal jaren weer mateloos populair is in interieurland. Het geluk wil dat deze plant ook nog eens super gemakkelijk in het onderhoud is.

bovenstaande foto is van een gevel met geïntegreerde plantenbakken waarin allemaal Sanseveria’s(vrouwentongen) zijn geplant. Het is ontworpen door SuperLimão Studio en de Campana Brothers en staat in São Paolo, Brazilië. Een fantastisch mooi ontwerp!