Meer ruimte ?

Je woon of werkruimte kun je op verschillende manieren vergroten. Ik laat zien welke uitbreiding het beste bij jullie situatie past. Dat kan door een ruimte opnieuw in te delen en goede, praktische kastruimte te realiseren waardoor een uitbreiding soms niet nodig is. Kies je voor verbouwen in de vorm van een aanbouw dan is dit van invloed op de totale ruimte. De maatvoering verandert en daardoor ook de functie waar de ruimte voor geschikt is. We bestuderen de ruimte opnieuw bestudeerd zodat het wensenpakket naadloos op zijn plek valt.

Hoe?

Herindelen
Verbouwen
Aanbouwen
Opbouwen
Aangepaste woning
Uitbreiding naar bijgebouw
Constructieve ingrepen
Grotere ramen
Hoge pui
Optimaliseren indeling
Functionele opbergruimte

Opgeruimd ?

Voor alle spullen een eigen opbergruimte. Ik kijk naar de totale ruimte en ontwerp hiervoor de beste indeling. Zo ontstaan vanzelf ook de beste plaatsen voor opbergruimte. Ik ontwerp kastenwanden en keukens op maat. De uitvoering en plaatsing gebeurt samen met ervaren meubelmakers.

Wat?

Keuken
Kastenwand met haard/tv
Multifunctionele wand/ kast
Vrijstaande kast
Werkplek
Opbergbank
Zolderkast
Inloopkast
Badkamer meubels

Verlichten ?

Een goed verlichtingsplan is ontzettend belangrijk. Onvoldoende licht of slecht licht kan zorgen voor vermoeidheid, slechte concentratie of hoofdpijn. Maar vooral zorgt het voor sfeer en laat de ruimte optimaal tot zijn recht komen. Kortom: licht beïnvloed in hoge mate je welbevinden. Het verlichtingsplan wordt ingetekend nadat vaststaat hoe de indeling van de ruimte gaat worden en ik zorg dat het één goed op het ander aansluit. We zorgen dat ruim voor de verbouwing het elektra- en verlichtingsplan klaar is en de verlichting besteld.

Waarvoor?

werken
keuken
lezen
sfeer
orientatie
als grappig accent
sombere ruimten
als sculptuur
kunstobject

Gebruiken?

Hoe gebruik je de ruimte waarin je woont of werkt? Dit is voor iedereen verschillend. Samen brengen we de wensen goed in kaart. Bij het ontwerpen maak ik een passende indeling. Leidend daarbij zijn de mogelijkheden van de ruimtes. Bij welke indeling vallen de gebruiksfuncties en wensen naadloos op hun plek? en zijn de loopgebieden logisch en goed van afmeting?

Hoe?

werken
werk aan huis
wonen
zonder drempels
met gezin
praktisch en Compact
ruimte voor kunst
koken centrale functie

Hoe beleef je de ruimte?

Iedereen beleeft een binnenruimte verschillend. De één houdt van minimalistisch, de ander van Bourgondisch. De belevingen ontstaan door het samenspel van de gebruikte verlichting, kleur, materialen en door de afmeting, akoestiek en klimaat van de ruimte(s). Ik zorg dat binnen het ontwerpproces al deze onderdelen aan bod komen en samen gaan we op zoek naar de beste mix.

Waarmee?

licht
kleur
materialen
akoestische materialen
luchtkwaliteit
warmte
binnen-buiten beleving
afmeting van de ruimte